Data postare: 09.07.2012

Autor: BeautyLady

10 mituri false despre depilarea cu laser

Subiecte despre depilarea cu laser sunt multe, dar de data asta ne concentram pe ideile false despre aceasta tehnica.
1.-Parul deschis sau blond este mai complicat de eliminat cu laser.
Este adevarat, pentru ca parul deschis contine mai putina concentratie de melanina (pigment), cel care este obiectivul laserului. Dar in zilele de astazi, datorita laserelor de ultima generatie, se poate elimina si parul mai deschis la culoare.

2.-Este necesar sa lasati sa creasca parul inainte de depilare.
Este necesar sa nu fie depilat inainte cu ceara sau penseta aproximativ 10 - 15 zile inainte.
3.- Depilarea cu laser nu poate fi realizata in orice parte a corpului.
Nu este adevarat, acest tratament se poate realiza in orice parte din corp, include si barbia, buza superioara, obraz, urechi, frunte, gat, axila, brate, torace, sfarcuri, spate, inghinal, etc.
4.- Nu sa poate face depilare cu laser vara.
Depilarea cu laser se poate realiza in orice sezon al anului. Singura contraindicatie este pe pielea bronzata. Daca este vara, trebuie sa ne protejam sau doar sa depilam zonele acoperite, ca axilele. Oricum, intervalul intre sezoane este de 2-3 luni, se poate face o sesiune de depilare inainte de vara si una dupa ce bronzul a disparut.

5.- Nu se poate sta la soara dupa o depilare cu laser.
Da, se poate sta la soare dupa o sesiune de depilare cu laser, dar la unele persoane pielea poate ramane mai mult decat sensibila si este recomandat sa se foloseasca o crema cu un factor de protectie solara. Cel putin dupa 15 zile de la sesiunea cu laser, se poate sta la soare, in perioade scurte de timp la inceput si doar daca se vede ca pielea este perfecta, fara pete rosii sau schimbari de culoare. In cazul in care te-ai bronzat trebuie sa astepti minim 2 luni pentru ca pielea ta sa piarda in totalitate bronzul.
6.- Depilare cu laser este dureroasa.
Caldura generata de lumina laserului la anumiti pacienti poate fi deranjanta. Pentru a evita aceasta "durere" se foloseste in combinatie cu un sistem de aer rece la -10 grade pentru a calma aceasta senzatie neplacuta.
7.-Parul creste inca o data dupa un timp.
Pe fata este posibil ca da, daca exista un stimul hormonal poate sa creasca un pic de par, dar in cantitate mult mai redusa ca la inceput. Alti doctori afirma ca depilarea cu laser are o efectivitate de 90%, dar nu se pot asigura rezultate permanente, cu fiecare sesiune parul creste mai putin, mai slab si mai deschis la culoare. Depinde si de zona tratata, stiind ca zona de pe fata necesita cateodata o sesiune de intretinere si ca in zona dintre picioare daca parul nu a crescut din nou in urmatoarele 7 luni, cel mai probabil este ca nu o sa mai apara niciodata.

8.- Acest tratament nu necesita ingrijire ulterioara.
Nu e adevarat, deoarece dupa ce s-a realizat o sesiune, pielea ramane fara par si cu o nuanta de rosu. Aceasta iritatie dureaza aproximativ cat un tratament cu ceara, cam 2 ore. Ingrijirea ulterioara consta in aplicarea unei creme cu aloe vera pe o perioada de 4 zile si evitarea tuturor surselor de caldura si umezeala asupra zonei tratate (soare, sauna, piscina, etc). Este si necesar sa fie folosita o protectie solara totala.
9.-Dupa 4 sesiuni parul nu mai creste.
Nu se poate face o predictie asupra numarului de sesiuni necesar, depinde de zona, culoare si grosimea parului. Ce se poate spune este ca trebuie facuta o sesiune la fiecare 5 -6 saptamani.
10.- Ai incercat acest tratament? ce rezultate ai obtinut? povesteste-ne un pic din experienta ta.

Lasa-ne comentariu tau

Nume

Adresa E-mail*

Comentariu tau

Cat este 5+1?

* Nu va fi publicat