Data postare: 04.02.2013

Autor: BeautyLady

Si barbatii isi vopsesc parul cateodata, ai incercat si tu?

Ce vopsea alegem - demi, semi, temporara sau permanenta?

Oamenii aleg sa-si schimbe culoarea parului din diverse motive barbatii insa se vopsesc cel mai des atunci cand doresc sa acopere firele de par alb si obtine un look mai tineresc. Alti barbati opteaza pentru suvitele colorate, care sunt acum in trend. Selectarea vopselei de par si mai ales a nunatei, sunt sarcini complicate mai ales atunci cand se doreste obtinerea unei nuante cat mai naturale. Din acest motiv este foarte indicata consultarea unui hair stylist inainte de a decide sa schimbam nuanta parului. Anumite formule de vopseluri sunt mai bune pentru anumite tipuri de par sau pentru a obtine rezultate cat mai bune. Sa le luam pe rand:

Colorarea temporara

Vopselurile temporare le gasim intr-o varietate de forme: sampoane, geluri, spume, spray-uri etc. Formulele temporare nu penetreaza in firul de par, culoare fiind usor de eliminat in urma spalarii. Vopselurile temporare sunt disponibile in nuante luminoase, neutre si sunt adesea folosite inaintea petrecerilor de Halloween sau balurilor costumate. Trebuie mentionat ca parul care este foarte uscat sau deteriorat poate permite o penetrare a firului de par, astfel incat culoarea poate rezista la mai multe spalari.

Colorarea semi-permanenta

Colorarea semi permanenta poate dura aproximativ la opt spalari sau cateva saptamani. Opseaua semi-permanente este adesea aplicata sub forma de crema, compusa dintr-o molecula mica, care poate penetra firul de par. Deoarece culoare semi-permanenta contine concentratii mai mici de peroxid sau amoniac, aceasta este mai putin daunatoare si mai sigura pentru par. Vopselele semi-permanente pot inchide sau deschide nunanta parului natural, insa nu vor acoperi complet parul alb, il va face doar mai putin vizibil.

Colorarea demi-permanenta

Colorarea demi-permanente este mai puternica decat cea semipermanenta. La fel ca metoda enumerata anterior, colorarea demi-permanenta are la baza concentratie foarte mica de amoniac insa efectul va dupra aproximativ 20 de samponari sau pana la 12 saptamani. Adesea, saloanele de specialitate folosesc colorarea demi-permanenta pentru a reimprospata culoarea existenta sau a acoperi si a estompa firele albe.

Permanenta de culoare

Culoare permanenta se aplica in mod normal in forma de crema si patrunde complet in firul de par. Culoare permanenta combina cu pigmentii de par natural doua molecule mai mari, de aici rezultand formula permanenta a vopselei. In consecinta, culoarea permanenta nu se va estompa odata cu trecerea timpului, ea putand fi eliminata cu unui produs de albire sau redresare sau sa asteptam cresterea parului si apoi sa-l tundem pe cel vopsit permanent. Culoare permanenta este cel mai bine utilizata pentru cei care doresc sa acopere complet parul alb sau pentru cei care doresc sa creeze un look complet nou si de durata.

Acum, ca stiti de existenta diverselor timpuri de vopseluri, aveti posibilitatea sa va consultati cu stilistul in vederea alegerii formulei celei mai potrivite pentru tipul dumneavoastra de par.

Lasa-ne comentariu tau

Nume

Adresa E-mail*

Comentariu tau

Cat este 5+1?

* Nu va fi publicat